Acest site este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Yoga: antrenamentul trupului, al mintii sau al sufletului?

Spinning cu SILVIAN
19:30 - 20:30
joi
21 noiembrie 2019
 
 

Yoga-DanceRaspunsul la aceasta intrebare este simplu si se gaseste chiar in originile sanscrite ale cuvantului „yoga”, care inseamna uniune. Asadar, yoga  este o practica veche de dezvoltare personala care se adreseaza atat trupului, cat si mintii si sufletului, stabilind o uniune intre cele trei nivele ale existentei umane.

Yoga pentru trup: Inca din primele sesiuni de yoga, vei observa o relaxare a respiratiei si o imbunatatire a posturii corpului. Pe parcurs, vei deveni mai flexibil si iti vei tonifia musculatura, datorita exercitiilor de intindere si a posturilor yoga, care lucreaza cu greutatea corpului.

Bonus: Vei uita de insomnii, de durerile de cap, de spate si de cele articulare.

Yoga pentru minte: Yoga inseamna exercitii de respiratie, stretching, fitness si meditatie, toate intr-una. Aceasta combinatie de tehnici este ideala pentru limpezirea mintii si pentru eliminarea stresului cotidian, contribuind la diminuarea anxietatii si la dobandirea unei stari generale de bine.

Yoga pentru suflet: De regula, persoanele care practica yoga in mod constant devin mai increzatoare, mai deschise si mai optimiste. Acest lucru se datoreaza faptului ca prin dobandirea unui echilibru corp-minte, ele ajung sa fie mai receptive la prezenta divinului in lucrurile care ne inconjoara. Cu toate ca yoga nu are legatura cu religia, efectele sale benefice pentru suflet pot fi asemanate cu cele ale rugaciunii.

In Romania si in alte tari europene se practica mai ales un anumit tip de yoga, asana, care se axeaza pe activitatea fizica. Yoga are in total 8 ramuri (yama, niyama, asana, pranayama, pratyahara, dharana, dhyana si samadhi), iar majoritatea sunt destul de statice, concentrandu-se pe starea de bine la nivel mental.

Poti alege sa practici yoga acasa, inspirandu-te din lecturi si din filmulete de pe internet, sau poti veni la Social Gym, sa practici yoga intr-un spatiu prietenos, alaturi de persoane care au aceleasi preocupari si interese ca tine. Important este sa fii perseverent, iar rezultatele pozitive nu vor intarzia sa apara!

Sursa foto

Etichete: , , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro.