Acest site este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Tot ce trebuie sa stii despre antrenamentul la sacul de box

Spinning cu SILVIAN
19:30 - 20:30
joi
20 februarie 2020
 
 

12509432_965637413513390_5289944705456216771_n

Antrenamentul la sacul de box este un antrenament cardio cu numeroase beneficii la nivel fizic si mental, printre care se numara arderea caloriilor, dezvoltarea vitezei de reactie, tonifierea si dezvoltarea musculaturii, imbunatatirea balansului si coordonarii.

Un antrenament complet include 3 etape: incalzirea articulatiilor si muschilor corpului, stretching-ul combinat cu exercitii de aerobica si, dupa ce corpul a fost pregatit corespunzator, se trece la lovirea sacului de box.  Se incepe intr-un ritm lent, dupa care loviturile devin din ce in ce mai rapide. Pentru incepatori, loviturile lente sunt extrem de importante deoarece prin intermediul acestora se invata tehnica de lovire corecta. Dupa ce tehnica a fost perfectionata, loviturile lente vor fi alternate cu cele rapide, pentru arderea rapida a caloriilor si obtinerea vitezei de reactie.

Pozitia sportivului in timpul antrenamentului trebuie sa fie relaxata, cu coatele pe langa corp, iar sacul trebuie sa fie lovit prin percutare, nu prin impingere. Din cauza ca exista un oarecare risc de accidentare, este important ca, la inceput, sa se foloseasca manusi de kick-boxing in locul celor de box, deoarece acestea sunt mai mici, mai usoare si ajuta la executarea corecta a miscarilor. Un alt sfat pentru evitarea accidentarilor este ca sportivul sa nu loveasca cu forta la inceput, ci sa se concentreze pe tehnica. Ligamentele si tendoanele sunt destul de sensibile si au nevoie de timp pentru a se adapta noilor miscari.

Antrenamentul la sacul de box are nu doar beneficii fizice, ci si avantaje la nivel mental, printre care amintim cresterea increderii in fortele proprii, dezvoltarea rabdarii si a determinarii, precum si cresterea capacitatii de concentrare.

La Social Gym poti incerca antrenamentele la sacul de box alaturi de antrenori certificati. Daca vrei sa afli mai multe, te asteptam cu drag la sala!

Etichete: , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro.