Acest site este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Stretching-ul: Cum se face si de ce este important?

Spinning cu SILVIAN
19:30 - 20:30
marți
19 noiembrie 2019
 
 

stretchingEtapa de stretching a antrenamentului sportiv este extrem de importanta, fiind cea care face diferenta intre a avea sau nu rezultate la sala. Cu toate acestea, multe persoane fie nu stiu ce exercitii sa faca, fie nu cunosc beneficiile stretching-ului, motiv pentru care aleg sa sara peste aceasta etapa.

 De ce este stretching-ul important?


Intr-un anumit mod, stretching-ul contribuie la dezvoltarea musculaturii chiar mai mult decat ridicarea greutatilor. Acest lucru se intampla deoarece intinderea lenta a muschilor provoaca mai multe microleziuni in fibra musculara decat contractarea lor, iar aceste microleziuni sunt cele care duc la refacerea si, implicit, la cresterea musculaturii.

Practicarea stretching-ului asigura, totodata, dezvoltarea mobilitatii si pastrarea flexibilitatii, ceea ce este esential pentru persoanele care practica sport in mod regulat. In plus, daca alegeti sa va antrenati in a doua parte a zilei, stretching-ul este absolut necesar, intrucat muschii raman incordati pana la patru ore dupa ce au fost solicitati, iar acest lucru poate fi deranjant cand incercati sa adormiti.

Cum se face stretching-ul?  


 Va prezentam o rutina de stretching pe care o puteti utiliza dupa un antrenament in care ati lucrat majoritatea grupelor musculare:

  1. Alegeti o melodie atmosferica, lenta, care sa va creeze o stare mentala potrivita si un loc mai putin aglomerat unde sa va puteti relaxa.
  2. Intindeti doar muschii pe care i-ati lucrat in ziua respectiva, pentru a evita accidentarile. Nu este nevoie sa va asezati in pozitii complicate, ci doar sa simtiti putina presiune asupra muschiului intins.
  3. Mentineti fiecare pozitie de stretching pentru 10 secunde, apoi schimbati. Puteti creste timpul acordat fiecarei pozitii pe masura ce avansati, la 20, 30 sau chiar 60 de secunde.

Sursa foto

Etichete: , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro.