Acest site este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Sa demontam miturile despre yoga!

Spinning cu SILVIAN
19:30 - 20:30
joi
20 februarie 2020
 
 

yoga

Majoritatea oamenilor asociaza yoga cu un grup de guru mistici de pe un continent indepartat, care stau in pozitie de meditatie, intr-o stare de relaxare completa. Ei bine, yoga nu este doar un exercitiu meditativ, adresat persoanelor care nu pot face prea mult efort fizic. In realitate, clasele de yoga completeaza armonios rutina de exercitii de la sala de fitness, fiind destul de solicitante pentru muschi si avand beneficii enorme asupra articulatiilor si posturii corpului.

Mitul 1: Yoga inseamna doar stretching.

Clasele de yoga sunt diferite de cele de stretching deoarece la yoga se lucreaza pe intregi grupe musculare, inclusiv muschii mai mici, de sustinere, in timp ce stretchingul este doar pentru muschi izolati.

Mitul 2: Ridic greutati, deci yoga nu e pentru mine.

Chiar din contra: yoga se recomanda tuturor celor care fac efort fizic, mai ales daca vorbim de antrenamente tip cardio sau ridicare de greutati. In timp ce acest gen de activitati incordeaza si scurteaza musculatura, yoga vine ca o completare naturala, relaxand si lungind muschii. Asadar, yoga face diferenta dintre un trup „bine lucrat”, dar care nu are mobilitate, si un trup antrenat si armonios, cu rezistenta functionala crescuta.

Mitul 3: Yoga este doar pentru persoane boeme.

Din exterior, yoga pare a se adresa doar persoanelor spirituale si boeme, insa, in realitate, este o practica pe care toata lumea ar trebui sa o incerce, indiferent de varsta, mobilitate sau convingeri religioase.

Exista, intr-adevar, mai multe tipuri de Yoga, insa clasa pe care o poti incerca la Social Gym se axeaza pe antrenamentul corpului, pe respiratie, concentrare si rezistenta musculara. Vei invata sa-ti canalizezi energia si sa te concentrezi pentru a putea sta relaxat in posturi pe care corpul tau nu le-a mai incercat niciodata, vei deveni mai motivat, mai flexibil si, cu fiecare clasa, vei observa o imbunatatire in starea generala de confort a propriului organism.

Intrucat aceasta practica presupune fie concentrare, fie relaxare completa, iti garantam ca dupa ora de yoga vei fi bine dispus si vei uita de grijile cotidiene. Pentru a vedea la ce ora sunt clasele de yoga la Social Gym, acceseaza calendarul nostru, disponibil la acest link.

Etichete: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro.