Acest site este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Kinetoterapia – miscare, relaxare si vindecare

Spinning cu SILVIAN
19:30 - 20:30
joi
21 noiembrie 2019
 
 

kineto - social gym

Kinetoterapia este o forma de terapie prin miscare, care ajuta la refacerea functiilor organismului in cazul unor boli sau traumatisme, dar este la fel de recomandata si persoanelor care doresc sa-si mentina starea de sanatate, sa opreasca dezvoltarea unei boli sau sa-si imbunatateasca postura corpului.

Pe langa efectele benefice pe care le are asupra sistemului nervos, sistemului endocrin, sistemului respirator, digestiei, imunitatii si chiar functionarii anumitor organe, kinetoterapia face minuni in cazul afectiunilor locomotorii si bolilor cardiovasculare.

Cum functioneaza kinetoterapia?


Specialistii kinetoterapeuti considera ca fiecare organ are o legatura directa cu un muschi, ceea ce inseamna ca atunci cand un muschi este slabit, organul in cauza poate fi afectat. Prin intermediul unor programe de exercitii fizice statice si dinamice, combinate cu presopunctura, masajul limfatic sau manevrele pentru scaderea hipertoniei musculaturii, se redobandesc forta musculara, capacitatea de efort, controlul si echilibrul muscular. Exercitiile nu sunt dificil de executat, insa presupun rabdare si perseverenta, deoarece beneficiile se observa in timp.

Totodata, un program de kinetoterapie imbunatateste legatura dintre creier si muschi, ceea ce ajuta la tratarea altor afectiuni, aparent fara legatura cu musculatura persoanei, cum sunt alergiile, deficientele nutritionale, stresul, problemele emotionale sau de invatare.

Kinetoterapia este o alta dovada a faptului ca, uneori, putina miscare este tot ce are nevoie corpul uman pentru a fi puternic si sanatos, conditia fiind ca programul de exercitii fizice sa fie stabilit de un specialist. Din acest motiv, daca alegi sa urmezi un program personalizat si complet de exercitii la Social Gym, vei beneficia mai intai de o evaluare fizica, realizata de specialistii nostri in kinetoterapie.

Sursa foto

Etichete: , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro.