Acest site este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Incearca exercitiile pliometrice pentru un antrenament intens!

Spinning cu SILVIAN
19:30 - 20:30
joi
21 noiembrie 2019
 
 

exercitii pliometriceIn fitness a intrat de ceva timp un nou termen, pliometric, de care poate ai auzit, dar nu stii exact la ce se refera. In acest articol iti vom spune, pe scurt, tot ce trebuie sa stii despre acest tip de antrenament care, de altfel, inainte se numea „antrenament reactiv”.

In primul rand, ceea ce defineste exercitiile pliometrice este faptul ca permit unui muschi sa atinga forta maxima intr-un timp foarte scurt. Din acest motiv, ele sunt practicate mai ales de catre atleti si sportivi de performanta. Exercitiile se bazeaza pe sarituri, pe „explozie”, si se executa adesea sub forma de circuit.

Iata cateva exemple:

  • saritura corzii;
  • genuflexiune cu saritura, cu sau fara atingerea genunchilor;
  • flotari pliometrice (flotari simple cu „explozia” palmelor);
  • saritura pe obstacol.

Pentru cine sunt potrivite?


Exercitiile pliometrice se adreseaza persoanelor flexibile, cu un tonus muscular bun, forta in tendoane si o buna stabilitate abdominala. Este indicat sa nu incerci antrenamentul pliometric daca esti incepator, deoarece exista riscul sa te accidentezi.

Unde le poti face?


Pentru siguranta articulatiilor si incheieturilor tale, cel mai bine este sa faci exercitiile pe iarba sau in sala de fitness. Nu incerca acest tip de antrenament pe asfalt sau pe alte suprafete foarte dure.

De ce sa faci exercitii pliometrice?


Cresterea eficientei neuromusculare, a fortei musculare si a stabilitatii sunt doar cateva dintre beneficiile acestui tip de antrenament.

Daca iti doresti o noua provocare fizica, sub forma unui antrenament complet si dinamic, te asteptam la clasele de grup Mixed Plyometrics de la Social Gym!

Sursa foto

Etichete: , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro.