Acest site este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Gimnastica postnatala, cea mai buna modalitate de refacere dupa nastere

Spinning cu SILVIAN
19:30 - 20:30
marți
7 aprilie 2020
 
 

gimnastica postnalata_socialgym

Gimnastica poate face minuni asupra starii de spirit si asupra tonusului muscular al proaspetelor mamici. Mai mult decat atat, le ajuta pe acestea sa elimine kilogramele nedorite, obtinute in timpul sarcinii, si sa recupereze elasticitatea pielii, mai ales in zona abdominala.

Medicii recomanda ca exercitiile de gimnastica sa inceapa la 6-8 saptamani dupa nastere, insa exercitiile usoare, cum ar fi inotul sau plimbarile, pot fi practicate chiar la o saptamana de la nastere, daca vorbim despre o nastere naturala.

Iata care sunt, in mare, beneficiile gimnasticii postnatale.

Previna si/sau elimina durerile de spate: Foarte multe femei sufera de dureri de spate in timpul sarcinii sau dupa nastere. Acest lucru se datoreaza faptului ca, in timpul sarcinii, uterul se mareste, slabind muschii abdominali si alterand postura corpului. In consecinta, muschii si spatele sunt in permanenta tensionati si isi pierd din forta. Prin intermediul gimnasticii postnatale, aceste efecte sunt diminuate pana cand durerile inceteaza complet.

Contribuie la redobandirea siluetei dinaintea sarcinii: Corpul sufera numeroase transformari in timpul sarcinii, dintre care unele sunt vizibile prin acumularea de tesut adipos in zona coapselor, feselor si, mai ales, in zona abdomenului. Vestea buna este ca gimnastica postnatala asigura eliminarea acestor kilograme in plus si tonifiaza musculatura, prin intermediul unor exercitii specifice.

Previne depresia si relaxeaza: Depresia post-natala este o afectiune reala care afecteaza un procent mare din proaspetele mamici. Cea mai buna modalitate de a preveni instalarea depresiei este gimnastica postnatala, care relaxeaza mintea si trupul, contribuind la bunastarea generala a organismului.

La Social Gym oferim clase de grup de gimnastica postnatala, care combina exercitiile Pilates si exercitiile functionale cu cele de respiratie si relaxare. Mai multe informatii despre clasele PostnatalFIT gasesti accesand acest link.

Sursa foto

Etichete: , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro.