Acest site este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

De ce sa practici spinning?

Spinning cu SILVIAN
19:30 - 20:30
joi
21 noiembrie 2019
 
 

18-formazione-spinning_home

Conceptul de spinning a fost dezvoltat de catre atletul Jonathan Goldberg in 1980, fiind o forma de antrenament de tip cardio, concentrat pe forta si rezistenta, ce implica exercitii pe biciclete stationare pe ritmuri de muzica. Antrenamentul simuleaza situatii reale de ciclism si are avantajul de a putea fi facut in ritmul propriu al cursantului.

Cele mai multe clase dureaza intre 40 si 60 de minute si nu implica miscari complexe, fiind ideale pentru cei care au probleme cu incheieturile sau pentru cei care doresc un antrenament motivant, dar cu o intensitate oscilanta. Ne-am gandit ca in cele ce urmeaza sa va impartasim cateva motive pentru care merita sa incercati un antrenament de spinning:

  1. Spinning-ul este o forma excelenta de a va pastra tonusul muscular, dar si sanatatea inimii, fiind un foarte bun exercitiu de cardio. Prin spinning, muschiul cardiac este puternic stimulat, iar debitul cardiac si vasele sanguine devin mai elastice.
  2. In timpul unei clase de spinning (40-60 de minute) puteti arde intre 400 si 600 de calorii, lucrandu-va muschii coapselor si ai feselor.
  3. Spinning-ul are un efect pozitiv asupra plamanilor, crescand ventilatia pulmonara.
  4. De asemenea, acesta imbunatateste metabolismul oaselor si articulatiilor.
  5. Spinning-ul va ajuta sa eliminati toxinele. In timpul antrenamentului veti transpira mult, ceea ce favorizeaza eliminarea toxinelor. De aceea, este foarte important sa va hidratati atat in timpul, cat si dupa antrenament.
  6. Clasele de spinning intaresc muschii gambelor si fesierii, datorita antrenamentului concentrat pe partea inferioara a corpului.

Asadar, daca sunteti in cautarea unui antrenament mai putin plictisitor decat exercitiile clasice cu greutati sau alergatul pe banda, speram ca motivele de mai sus v-au convins sa incercati o clasa de spinning la Social Gym, unde veti pierde calorii si va veti tonifia pe ritmuri de muzica.

Sursa foto

Etichete: , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro.