Acest site este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

De ce sa iti duci copilul la o clasa de karate?

Spinning cu SILVIAN
19:30 - 20:30
joi
21 noiembrie 2019
 
 

cursuri karate copii

O clasa de karate reprezinta mult mai mult decat un simplu sport practicat de catre cei mici pentru a se dezvolta armonios. Desi este un sport de contact, exercitiile de karate ii vor ajuta pe copii sa fie si mai disciplinati si le vor stimula capacitatea de concentrare. Mai mult, hiperactivitatea specifica varstei va fi canalizata catre o activitate benefica, atat pentru mintea, cat si pentru corpul lor. Fie ca cel mic este prea timid sau, din contra, este hiperactiv, artele martiale il pot invata o serie de lectii importante:

  1. Va deveni mai activ: artele martiale ofera multe beneficii, dar atunci cand vine vorba de fitness, o clasa de karate ii va ajuta pe cei mici sa fie in forma din punct de vedere fizic.
  2. Va invata sa piarda: fie ca este vorba despre de o lovitura fizica sau o dezamagire la nivel emotional, clasele de karate ii vor ajuta pe copii sa accepte o pierdere si sa invete cum sa ii faca fata.
  3. Va deveni mai increzator in fortele proprii: chiar daca vor exista copii care vor fi la un nivel mai avansat decat el, cel mic va invata ca increderea si respectul fata de ceilalti provin dintr-un sentiment de auto-cunoastere. Acest lucru il va face mai increzator in fortele proprii si in abilitatile sale, atat in sala de sport, cat si in afara ei.
  4. Va invata sa isi coordoneze corpul si mintea: in cadrul cursurilor de karate, copiii sunt instruiti sa vada, sa simta si sa asculte, pentru a fi capabili sa isi infrunte o frica si sa o si depaseasca, echilibrul dintre corp si minte fiind esential in acest proces.
  5. Va invata sa solutioneze un conflict fara violenta: paradoxal, antrenorii de karate nu ii incurajeaza pe cei mici sa isi utilizeze abilitatile deprinse in timpul cursurilor pentru a castiga un conflict. Unul dintre primele lucruri pe care cei mici le invata la o clasa de kung fu, spre exemplu, este faptul ca vorbele nu sunt niciodata un motiv de lupta.

Acestea sunt doar cateva dintre beneficiile pe care cei mici le pot avea practicand cursul de karate de la Social Gym.

Sursa foto

Etichete: , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro.