Acest site este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Cele mai cunoscute tipuri de masaj si beneficiile lor

Spinning cu SILVIAN
19:30 - 20:30
joi
21 noiembrie 2019
 
 

Aroma Therapy

Cu un nume provenit din arabescul „massa”, care inseamna a atinge sau a simti, masajul este definit ca fiind o manipulare a straturilor superficiale si profunde ale muschilor in scopul relaxarii si a starii de bine. Presiunea aplicata corpului prin intermediul masajului poate fi de mai multe tipuri: presiune structurata, nestructurata, stationara sau in miscare-tensiune.

In prezent, exista peste 80 de tipuri de masaj cunoscute, insa toate au un singur scop final, acela de a va imbunatati starea organismului si de a va reda energia. De aceea, in cadrul acestui articol, ne-am gandit sa va prezentam beneficiile a trei dintre cele mai cunoscute tehnici de masaj, pe care le puteti incerca si la Social Gym:

  1. Masajul de relaxare: are ca scop mentinerea unei stari perfecte de functionare a organismului si inducerea unei stari de relaxare generala. Prin acest tip de masaj, corpul este ajutat sa elimine toxinele, ducand astfel la o imbunatatire a circulatiei sangelui si a limfei. De asemenea, masajul de relaxare contribuie la eliminarea tensiunii musculare si la detensionarea muschilor contractati. Pentru ca acest tip de masaj sa aiba efect, ar trebui sa se faca cel putin o data pe saptamana, fiind recomandat tuturor categoriilor de varsta si, inclusiv, femeilor insarcinate.
  1. Masajul anticelulitic: spre deosebire de masajul de relaxare, masajul anticelulitic este aplicat doar local, pe zonele afectate de celulita si are ca scop remodelarea aspectului tesutului adipos si ameliorarea elasticitatii pielii. De asemenea, masajul anticelulitic imbunatateste circulatia sangelui si activeaza sistemul venos pentru o eliminare mai rapida a reziduurilor metabolice acumulate la nivelul celular. Masajul anticelulitic este amplificat prin utilizarea unor creme si produse special concepute pentru eliminarea celulitei, iar manevrele folosite in timpul masajului alterneaza de la miscarile rapide la cele pasive, cu efect de relaxare.
  1. Masajul terapeutic: acest tip de masaj se practica in scopul ameliorarii unei afectiuni si face parte din procedurile de recuperare medicala. Prin masajul terapeutic va veti imbunatati mobilitatea articulara, iar circulatia sangelui va fi stimulata. In plus, este recomandat ca fiind o metoda buna pentru a preveni afectiuni precum hernia de disc, discopatia sau artroza.

Asadar, pe langa antrenamentele de fitness si o alimentatie sanatoasa, masajul completeaza un stil de viata sanatos si este o modalitate buna de a combate stresul si de a ameliora anumite afectiuni articulare.

Sursa foto

Etichete: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro.