Acest site este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Ce sa alegi intre Pilates si Yoga?

Spinning cu SILVIAN
19:30 - 20:30
marți
28 ianuarie 2020
 
 

pilates yoga

Clasele de Pilates si Yoga sunt la mare cautare primavara, mai ales datorita faptului ca pot fi frecventate de incepatori si asigura trecerea naturala de la lipsa de activitate fizica la un program de antrenament moderat. Totusi, multe persoane nu stiu daca sa opteze pentru Yoga sau Pilates deoarece nu cunosc diferentele si nu pot sa-si dea seama care se pliaza mai bine pe nevoile lor.

Asadar, ne-am gandit sa va venim in ajutor cu o comparatie intre cele doua clase.

Ce este specific pentru Pilates vs. Yoga?


Pilates presupune coordonarea completa intre minte si trup, prin exercitii executate lent, cu concentrare pe musculatura care lucreaza in acel moment. Pe de alta parte, Yoga se axeaza pe calmarea mintii, imbunatatirea echilibrului fizic si psihic si depasirea limitelor proprii, fiind de multe ori asociata cu meditatia.

Cum se desfasoara fiecare dintre clase?


Pilates este un antrenament de intensitate medie pentru corectarea posturii si tonifiere. Majoritatea exercitiilor se executa la sol, iar zona pe care se insista este Core (abdomen, muschi intercostali, muschi lombari), fiind implicati si muschii fesieri, ai bratelor si picioarelor.

Exercitiile de Yoga se executa atat la sol cat si in picioare, iar cheia este ca trecerea se face lin de la o postura la alta. Majoritatea exercitiilor sunt de stretching sau echilibru si presupun o buna capacitate de concentrare si linistire a mintii. De obicei, clasa de Yoga se termina cu o scurta meditatie la sol, care revigoreaza

Care sunt beneficiile celor doua clase?

Atat Pilates, cat si Yoga modeleaza corpul uniform, tonifiaza musculatura, ajuta la corectarea posturii corpului, cresc mobilitatea articulatiilor, reduc stresul, imbunatatesc respiratia si sistemul circulator, puterea de concentrare si forta generala. In ceea ce priveste balanta dintre beneficiile fizice si cele mentale, Pilates ofera mai multe beneficii fizice, iar Yoga se axeaza mai mult pe mental.

Asadar, daca ceea ce urmaresti este sa-ti tonifici musculatura intr-un timp scurt, iti recomandam sa optezi pentru clasele de Pilates. Pe de alta parte, daca vrei sa fii mai relaxat, sa ai o capacitate buna de concentrare si o rezistenta crescuta la stres, alege clasele de Yoga.

Te invitam la Social Gym sa incerci atat clasele de Yoga, cat si pe cele de Pilates si iti garantam ca beneficiile vor fi peste asteptari. Poti consulta programul nostru complet aici.

Etichete: , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro.