Acest site este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

5 moduri in care muzica ne influenteaza antrenamentul

Spinning cu SILVIAN
19:30 - 20:30
joi
21 noiembrie 2019
 
 

Este un lucru stiut faptul ca muzica ne imbunatateste randamentul la sala, avand beneficii pozitive asupra motivatiei si starii de spirit.

Din acest motiv, pe 1 Martie, te asteptam la Social Gym, la prima clasa de spinning mixata live, de un DJ.

Daca vrei sa simti pe pielea ta efectele motivationale ale antrenamentelor pe muzica, te invitam de 1 martie la Social Gym sa sarbatorim venirea primaverii antrenandu-ne la primele 2 clase de spinning mixata live de un DJ!

Iata si 5 moduri in care muzica ne influenteaza antrenamentele


  1. Muzica iti distrage mintea de la activitatea fizica: Cu toate ca este bine sa te concentrezi pe exercitiile fizice pe care le faci, faptul ca iti zboara gandul la muzica (si nu la altceva) are efecte benefice asupra performantei tale. Conform studiilor, randamentul atletilor creste cu pana la 15% in timp ce asculta muzica, deoarece se gandesc mai putin la efortul fizic la care sunt supusi.
  2. Ritmul alert al muzicii te face sa vrei sa tii pasul: Ai observat ca atunci cand asculti o melodie ritmata ai tendinta sa executi miscarile mai rapid? Un studiu din 2010 a concluzionat ca ciclistii pedaleaza mai rapid atunci cand muzica pe care o asculta are mai multe batai pe minut.
  3. Muzica te pune „in stare”: Daca te antrenezi pe o melodie pe care o cunosti si care iti trezeste amintiri pozitive, puterea motivationala a acesteia creste vizibil. Pentru a vedea efectele, poti experimenta cu o melodie dansanta pe care ai auzit-o ultima data cand ai iesit cu prietenii in oras.
  4. Muzica iti poate imbunatati starea de spirit: Un studiu din anul 2013 arata ca oamenii care au ajuns la sala de fitness stresati si cu tot felul de griji si-au imbunatatit vizibil starea de spirit dupa ce au inceput sa asculte muzica, in timpul antrenamentului. Acest lucru se intampla deoarece muzica te ajuta sa „evadezi” din momentul prezent si sa uiti ce te preocupa in urma cu o ora.
  5. Muzica te face sa vrei sa te misti: Exista anumite melodii pe care le numim dansante sau high-groove si care au capacitatea de a ne modula excitabilitatea cortico-spinala din creier. In termeni obisnuiti, acest lucru inseamna ca ne starnesc impulsul de a dansa, de a ne misca trupul pe ritmurile lor.

Si pentru ca martie este Luna Femeii, doar pe 1 martie doamnele si domnisoarele primesc 40% discount la orice pachet de masaj, pentru a se rasfata din plin dupa clasele de antrenament pe ritmuri de dans!

Etichete: , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro.